Fysio Sonnevelt
Bilderdijklaan 29A
3705 BL Zeist

telefoon-icoon1.jpg 030 65 64 143

Mail-icon.png info@fysiosonnevelt.nl

icon_mobiel.gif 06 51 43 90 30 (Praktijk)

icon_mobiel.gif 06 29 46 56 01 (Cristina prive)

Adem- en Ontspanningstherapie

Cursusruimte Fysio SonneveltSpanning is nodig voor goed functioneren, maar teveel spanning kan klachten veroorzaken

Een effectieve methode voor de behandeling van onder meer stress, burn-out, RSI, slapeloosheid, hyperventilatie, concentratiestoornissen, hoofdpijn, nek-schouderpijn, lage rugklachten, chronische moeheid.


Ademtherapie heeft als doel het helpen herstellen van een natuurlijke en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is. Ontspanningstherapie helpt u om bewust te worden van lichamelijke en mentale gespannenheid.
Ieder mens kan zelf de eigen spanning regelen. Dit kan via het concentreren van de aandacht of door zich een bepaalde voorstelling te maken en door het oefenen met houding, beweging en ademhaling. Verminderen de klachten, dan heeft het probleem misschien te maken met een verhoogde spanning die eigenlijk niet nodig is.
De methode die wij gebruiken is de Methode van Dixhoorn. Deze methode is gebaseerd op de samenhang tussen de ademhalingsbeweging en de beweging van de wervelkolom.

Verloop van de behandeling
Een individuele afspraak duurt circa 50 minuten. Tijdens de eerste 4 afspraken onderzoeken wij of er sprake is van een vorm van overspanning die reageert op de instructies en oefeningen die u krijgt. Daarna bespreken wij met u wat de effecten van de behandeling zijn. Als de klachten niet afnemen , dan gaan wij op zoek naar een andere behandelwijze . Mogelijkheden zijn onder meer deelnemen aan de cursus Gezond slapen of Stressmanagement of psychosomatische fysiotherapie.

Zijn de effecten positief, dan wordt de behandeling voortgezet met vaak nogmaals 4 behandelingen. In andere gevallen zijn meer behandelingen verspreid over een langere periode (bijvoorbeeld eens per 3 tot 6 weken) noodzakelijk. Na een individuele behandelperiode is onze groepsinstructie zinvol om de vaardigheden te onderhouden.

Groepsinstructie
In groepen van 3 tot 5 deelnemers worden de oefeningen onderhouden. Hiervoor betaalt u het groepstarief. Vraag uw behandelaar naar de mogelijkheden.

Afspraak maken en meer informatie
U vindt alle tarieven voor de verschillende behandelingen op de pagina Tarieven  (link). Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch of via e-mail Contact (link) opnemen met de praktijk.


Algemene voorwaarden | Klachtenregeling KNGF | Privacy Statement | WGBO | Disclaimer