Fysio Sonnevelt
Bilderdijklaan 29A
3705 BL Zeist

telefoon-icoon1.jpg 030 65 64 143

Mail-icon.png info@fysiosonnevelt.nl

icon_mobiel.gif 06 51 43 90 30 (Praktijk)

icon_mobiel.gif 06 29 46 56 01 (Cristina prive)

Pilates-op-maat

Gezond Leven door Goed Bewegen

Pilates-op-Maat is een trainingsmethode met oefeningen voor een soepel, gezond en sportief lichaam. Het bestaat uit oefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen  waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van toestellen of apparaten. Er wordt getraind op het ontwikkelen van kracht, lenigheid en balans.  De oefeningen zijn rustig maar technisch uitdagend. 

 

Pilates-op-Maat is gericht op het herkennen en opnieuw ontwikkelen van spieren die in ons moderne leven te weinig gebruikt worden en die dus verslappen waardoor  klachten ontstaan als vermoeidheid, pijn, instabiliteit en zelfs immobiliteit.

 

Pilates-op-Maat is niet gericht op prestatie of kwantiteit maar op de kwaliteit van de beweging.

 

Pilates-op-Maat staat voor minder klachten en meer kunnen doen.

Er wordt tegenwoordig vaak  gesuggereerd dat je keihard moet trainen en spierpijn voelen vanuit het “no pain, no gain” principe ( zonder pijn geen verbetering).

Pilates-op-Maat is er op gericht om het lichaam duurzaam te versterken en verbeteren zonder pijnlijke spieren of stijve gewrichten. “No pain, Just gain!”  ( zonder pijn juist verbetering)

 

Pilates-op-Maat consequent toepassen zal resulteren in een zelfbewuste lichaamshouding, makkelijker bewegen, beter slapen en sterke soepele spieren.

Onze drijfveer is  Goed Leven door Gezond Bewegen.

 

Pilates-op-Maat is te gebruiken om de balans tussen kracht en souplesse te verbeteren of om op een veilige en effectieve manier  met plezier te bewegen. Daarnaast is het een doeltreffend hulpmiddel bij zowel revalidatie als preventie.

 

Inhoud les

Wekelijks bestaat de les uit een algemene en specifieke warming-up, gevolgd door het kerngedeelte waar je met gevarieerde  grondoefeningen op je eigen niveau wordt uitgedaagd. Soms gebruiken we hierbij ballen, elastieken of gewichtjes. Elke les wordt afgesloten met een adem- en ontspanningsoefening om beter te herstellen.

 

Onze therapeutische opleiding met kennis over het gezonde én geblesseerde  lichaam garandeert  je  een plaats waar deskundigheid gewaarborgd is. Wij houden met ieders belastbaarheid rekening en passen binnen de groepen de oefeningen op-maat aan.

 

Voor wie?

Pilates-op-Maat  is laagdrempelig, toegankelijk en geschikt voor iedereen. 

Vrijwel elke oefening kan worden aangepast, afhankelijk van je eigen niveau. Ongeacht of je wel eens lichamelijke klachten hebt, of als je juist wat meer uitdaging zoekt! Er kan tevens gekozen worden zittend mee te doen.

 

Door het volgen van wekelijkse Pilates-op-Maat lessen bouw je gestaag aan je gezondheid en daarom adviseren we aan minimal een semester mee te doen.

Eerst moet je lichaam leren om op de juiste manier te bewegen, de oefeningen uit te voeren en te  stabiliseren. Daarna worden door spierversterking, verbetering van lenigheid en coördinatie de blijvende effecten gewaarborgd en juist merkbaar in het dagelijks leven.

Je kunt gewoon veel meer doen op een dag!

 

Pilates-op-Maat kies je voor:

  • Sterke spieren en stabiele gewrichten!
  • Betere bewustwording van je lichaamshouding!
  • Souplesse van je lichaam!
  • Een platte buik met sterke buikspieren!
  • Beter leren  ontspannen!
  • Minder ( nek- schouder- rug-  bekken- ) klachten of beperkingen!
  • Voorkomen van spierblessures en littekenweefsel!

En

  • De lessen zijn in kleine groepen!
  • De lessen worden gegeven door een fysiotherapeute met expertise en persoonlijke aandacht voor een optimaal trainingseffect!
  • Het is MAAT-werk voor jou!

 

Aanmelden: 

Aanmelden kan door bijgevoegd inschrijfformulier  en de ( S€PA)  incasso machtiging volledig in te vullen en te retourneren naar onze praktijk. Dit kan per post of email aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Aanmelding gaat per gehele semester of het overblijvende deel ervan als je later instapt.

 

De lessen worden gegeven op:

Dinsdagavond                  19:30 – 20:30 uur

Woensdagochtend           09:15 – 10:15 uur

Woensdagavond              19:00 – 20:00 uur

                                         20:00 - 21:00 uur

Vrijdagochtend                 08:45 - 09:45 uur 

 

Om een groep te starten zijn minimaal 6 deelnemers nodig met een maximum van 9 deelnemers. Trainingsopbouw is belangrijk. Bij aanwezigheid van 1 deelnemer zal de les worden geannuleerd.

 

Kosten

Proefles                                                                       € 10,00 contant 

1x les per week maandelijks                                       € 42.,50 betaling per automatische  incasso

2x les per week maandelijks                                       € 62,50 betaling per automatische  incasso

Inschrijfkosten                                                             € 20,- éénmalig

 

Betaling 

De semesters zijn van  september- januari  en van februari-juni  met uitzondering van feestdagen en (school) vakanties.

Er kan tot één maand voor het eind van het semester aangegeven of je de deelname wilt beëindigen. De inschrijving en lidmaatschapskosten worden worden via een maandelijkse automatische incasso of eenmalige machtiging. Maandelijkse kosten worden in de eerste week  van de nieuwe maand geïncasseerd. In de maanden juli en augustus wordt er geen les gegeven en dien ten gevolge ook geen incasso verricht.

 

Let op!

Gemiste lessen kunnen in hetzelfde semester worden ingehaald bij een andere groep, mits hier plek voor is. Gemiste lessen die niet worden ingehaald worden niet gerestitueerd. 

Algemene Voorwaarden Pilates-op-Maat.
 

Algemene voorwaarden | Klachtenregeling KNGF | Privacy Statement | WGBO | Disclaimer