Fysio Sonnevelt
Bilderdijklaan 29A
3705 BL Zeist

telefoon-icoon1.jpg 030 65 64 143

Mail-icon.png info@fysiosonnevelt.nl

icon_mobiel.gif 06 51 439 030

whapplogo_4q12.640.jpg 06 51 439 030

Vitaal fit voor Manterlzorgers

Bijna iedereen heeft wel eens voor een ander gezorgd, maar lang niet altijd wordt gebruik gemaakt van de beschikbare hulpmiddelen en inzet van het eigen lichaam. Gezien de fysieke en mentale druk die mensen ervaren is dit een gemiste kans. Door goed gebruik te maken van hulpmiddelen en optimale inzet van het eigen lichaam kan fysieke en mentale overbelasting worden voorkomen. In deze workshop worden handvatten gegeven om efficiënt de ander te verzorgen. Wij geven een compacte intensieve workshop, boordevol praktische technieken en tips waarmee je direct aan de slag kunt gaan in je eigen omgeving.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor mantelzorgers die graag vitaal en fysiek sterk willen worden en/of blijven.

Inhoud
In deze workshop behandelen vier belangrijke thema’s: Goede eigen houding Helpen bij opstaan en gaan zitten Loophulpmiddelen Helpen bij lopen en traplopen.

Wat leer je?
Het doel van de workshop is dat de deelnemers kennis opdoen en werken met de juiste hulpmiddelen om efficiënter de zorgvrager te helpen, zonder hier zelf fysieke klachten van te krijgen.

Werkwijze
Per onderdeel geven de trainers voorbeelden hoe de hulpmiddelen en adviezen worden toegepast in de dagelijkse praktijk, waardoor er aanzienlijke minder fysieke klachten ontstaan. Vervolgens gaan de deelnemers zelf de hulpmiddelen en adviezen verkennen en uitproberen, hoe zij hier in de praktijk gebruik van kunnen maken. Uiteraard gebeurd dit onder begeleiding van de trainers. Voor iedereen is direct merkbaar dat het minder belastend is. 

Kosten
De kosten voor de cursus bedragen €30,-. Er zijn zorgverzekeraars die deze workshops vergoeden. Informeer daarom bij de eigen zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. Ook kan het zijn dat dit door de zorgverzekeraar van de zorgvrager gebeurt.

Datum
Dinsdag 4 oktober 2016 van 19:30 uur tot 21:30 uur aan de Brinkhove 1 te Zeist. 

Groepsgrootte
We kiezen voor een compacte groep, zodat we intensief aan de slag kunnen en aandacht hebben voor iedere cursist. De groepsgrootte is maximaal 12.

Trainers
De trainers van deze workshop zijn Anke van de Haar-Boer en Richard Sloot. Beide zijn als therapeuten werkzaam binnen Fysio Sonnevelt. De trainers kennen de problematiek van fysieke overbelasting bij het verzorgen van iemand en hebben technieken ontwikkeld die ze willen leren aan anderen. In de workshop delen ze hun tips en tricks op het gebied van mantelzorg. 

Contact
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Richard Sloot.

Algemene voorwaarden | Klachtenregeling KNGF | Privacy Statement | WGBO | Disclaimer